Kippenbout met wortel en takje groen

Ingrediënten

4 grote kippenbouten

1 wortel, takjes peterselie

2 theelepels kipkruiden

8 lange repen katenspek

20 gram boter of margarine

1 eetlepen olie

1 deciliter rode wijn of bouillon

11/4 deciliter slagroom of creme fraîche

fijngeknipte peterselie

Bereidingswijze

Trek het kippenvel aan één zijde voorzichtig los. Verdeel de wortel in plakjes en takjes groen over het vlees en het vel terug.

Bestrooi de kip met kruiden en wikkel de bout in het spek.

Verwarm de boter met de olie in de pan en bak hierin de kip rondom bruin. Plaats een deksel schuin en braad het geheel gedurende ±60 minuten. Voeg na 20 minuten de wijn toe. Neem de kip na de braadtijd uit de pan en houd ze warm (oven of aluminiumfolie).

Roer de room in de pan, kook dit even in en voeg peterselie toe.

Presentatie

Heerlijk met gekookte wortels, aardappelen of cousons en droge witte wijn.

Helvoirtseweg 32
5261CG Vught
073 656 30 44

Van 4 t/m 6 maart 2019 zijn wij gesloten.

Gratis parkeren voor de deur!

Maandag 13.00 - 18.00 uur
Dinsdag  9.00 - 18.00 uur
Woensdag  9.00 - 18.00 uur
Donderdag  9.00 - 18.00 uur
Vrijdag  9.00 - 18.00 uur
Zaterdag  9.00 - 16.00 uur
Zondag gesloten