Kalkoendij in italiaanse saus

Bereidingswijze

Bestrooi het kalkoenvlees met zout en peper.

Verwarm de olie in de pan en bak hierin de kalkoen rondom bruin.

Voeg de gehakte ui, de knoflook, de tomaten in parten, de bleekselderij in stukjes, de aubergine inblokjes, de wijn en kruiden toe en sluit de pan. Stoof dit een uur.

Voeg de laatste 10 minuten de kaas toe en maak het gercht op smaak af met peper en zout.

Garneer met de fijn geknipte selderij.

Presentatie

Heerlijk met gekookte pasta, salade en een rode wijn

Ingrediënten

  • 500 gram kalkoendijen in stukjes
  • Peper & zout
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook of sap
  • 2 vleestomaten
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 aubergine
  • 1 deciliter italiaanse rode wijn
  • 1/2 eetlepel italiaanse keukenkruiden
  • Allesbinder
  • 4 eetlepels Mascarpone(verse roomkaas)
  • Selderij