Tam konijn met rozijnen

Bereidingswijze

Bestrooi het konijn met zout en peper.

Verwarm de boter in de pan en bak hierin het konijn rondom goudbruin.

Voeg het spek in blokjes, de gehakte uien en de knoflook toe en sluit de pan gedurende 15 minuten.

Giet dan de wijn langs de rand in de pan en voeg de laurier, de tijm en de rozijnen toe.

Stoof dit nog 45 minuten

Presentatie

Bind eventueel bij met allesbinder en serveer hierbij zuurkool met aardappelpuree.

Ingrediënten

  • Tam konijn in delen of tam konijnenbout
  • Peper & zout
  • 100 gram boter of margarine
  • 25 gram katenspek
  • 3 grote uien of sjalotten
  • 1 teentje knoflook of sap
  • 1 deciliter rode wijn
  • 1 laurierblaadje
  • 1 theelepel tijm
  • 200 gram gewelde rozijnen
  • Allesbinder